Bibliaprogramok

A régi könyv és a modern eszközök találkoznak

Zsidó ünnepek és népszokások

2010. november 16. 10:33 - Csabosz

Újabb modult készítettem el a The Word programba: Hahn István könyvét. Forrás: MEK. Egy zsidó ismerteti ebben a könyvben a zsidók szokásait.

Részlet az előszóból:

Zsidó élet hajnaltól éjjelig, az év elejétől az év végéig, csakugyan oly tárgy, mely megérdemli nem zsidónak is, zsidónak is figyelmét. Ennek a tárgynak van szentelve ez a könyv. Vallásról (zsidó vallásról) szólva, nem Schleiermacher módjára fordul műveltjeinkhez: „An die Gebildeten unter ihren Verächtern”, a műveltekhez, kik megvetik a vallást. Hanem fordul műveltjeinkhez, akik, a zsidó vallást nem ismerik, de óhajtják megismerni. Ezekhez szól nem komoly tudományos avatottság nélkül, nem zsidó lelkesség nélkül. Ismerjék meg műveltjeink a zsidó életet, ismerjék meg, becsüljék meg, szeressék meg.

Letöltés: http://www.mediafire.com/?1q7ruvw7945plki

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliaprogramok.blog.hu/api/trackback/id/tr792451936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása