Bibliaprogramok

A régi könyv és a modern eszközök találkoznak

Üdvösségre vezérlő kalauz

2010. augusztus 13. 10:16 - Csabosz

Joseph Alleine (1634-1668), az oxfordi prédikátorjelölt, Cromwell udvari teológusának és a Parlament híres hitszónokának, John Owennak legtehetségesebb tanítványa volt. E könyvének célja, hogy az igazi és az álmegtérés közötti különbséget felfedje.

A mű spirituális hatását kellőképpen szemlélteti, hogy a tizennyolcadik század vége felé egy skótfelföldi gyülekezet lelkésze – kinek teológiai felkészültsége számottevőbb volt, mint hitbéli buzgósága –, felkérést kapott, hogy fordítsa le az Alarmot gael nyelvre. Ily módon került a kezébe a könyv, s mivel prédikációihoz megfelelőnek találta, fejezetről fejezetre felmondta tartalmát a gyülekezetének. Az eredmény egy „széleskörű ébredés volt, amely sokáig uralkodott Nether Lorn körzetében."

Letöltés: http://www.box.net/shared/kr0zpyjxj8

Szólj hozzá!
Címkék: megtérés modul

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliaprogramok.blog.hu/api/trackback/id/tr892218535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása