Bibliaprogramok

A régi könyv és a modern eszközök találkoznak

Jézus utolsó napjai

2010. március 31. 22:59 - Csabosz

Hamarosan itt van nagypéntek. Egy alapos Jézus-tanulmányt készítettem el The Word modulként. François Bovon: Jézus utolsó napjai. Ez a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara Bibliai és Judaisztikai Kutatóintézetének kiadványa.

Részlet Karasszon István előszavából:

Jó, ha az olvasó megismeri a történészek és exegéták problémáit és kérdéseit. Nem törekedtünk tehát arra, hogy elhallgassuk a vitás kérdéseket, amelyekben gondos vizsgálat után igyekeztünk állást foglalni. Leginkább módszertani kérdések foglalkoztattak bennünket. Túl sok olyan, még tudományosnak is nevezhető munka született Jézus peréről, ami ebben a tekintetben bizony kívánnivalót hagy maga után. Ezért fordultunk kitüntetett figyelemmel forrásaink felé, s megpróbáltunk legitim kiindulópontot keresni az események valószínű menetének rekonstruálásához. Ha kutatásaink tulajdonképpen történetiek is, ez nem jelenti azt, hogy eredményeinknek nincs teológiai kihatása. Korunkban újra felismerték a történelem, a pszichológia, a szociológia, a politika és a gazdasági kérdések integrálásának szükségességét a kijelentés keretén belül. Minden történeti tisztázódás könnyebbé teszi a teológus munkáját. 

 

 

Letöltés: http://www.mediafire.com/?zimynzdxwho

Szólj hozzá!
Címkék: modul the word

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliaprogramok.blog.hu/api/trackback/id/tr601885585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása