Bibliaprogramok

A régi könyv és a modern eszközök találkoznak

Oldalak bibliaolvasáshoz

2009. április 09. 14:59 - Csabosz

Olyan oldalakat ajánlok most a figyelmetekbe, amik segítik a bibliaolvasást.

A www.bibliaolvaso.hu túl azon, hogy esztétikus módon jeleníti meg a Károli-féle és Protestáns új fordítás szövegét, abban is segít, hogy kiporciózza nekünk a napi igei olvasnivalót úgy, hogy azt aztán magunkkal vihetjük a feedolvasónkba, vagy megkaphatjuk e-mailben.


A www.bible.johndyer.name oldal pedig az eredeti héber és görög szöveg olvasását segíti elő. Itt pedig az nyújt extra szolgáltatást, hogy különböző színekkel jelölhetők a különböző szófajok a mondatokban, illetve az oldal kiszótárazza a legtöbbször előforduló szavakat, megadva az angol definíciót. (Itt a szerző kapcsolódó bejegyzése.)

 

 

Ennek magyar megfelelője az Esztergomi Hittudományi Főiskola újszövetségi oldala, ahol az Újszövetség görög szövege és morfológiája követhető nyomon, de ezt már biztosan sokan ismeritek.

 

 

 

Erről pedig egy másik nagyszerű webes alkalmazás jut eszembe: a www.greekbiblestudy.org. Itt aztán van minden, ami kellhet a görög szöveghez. Nem is részletezem, regisztráljatok és próbálgassátok!

 

 

 

Továbbá nagyszerű webkettes bibliaoldal a Youversion, jobb oldalt kinn is van a bannere már egy ideje.

Ja, és itt a legjobb bibliai linkgyűjtemény: www.biblia.linkpark.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliaprogramok.blog.hu/api/trackback/id/tr1001055935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása