Bibliaprogramok

A régi könyv és a modern eszközök találkoznak

Mit mond a Biblia a karmáról, a kisállatokról és a szellemek létezéséről?

2010. február 15. 19:54 - Csabosz

A The Word programhoz könnyen letölthetők tematikus modulok. Ilyen például Orville James Nave munkája, a Nave's Topical Bible. Ezek hasznos modulok, de hibájuk, hogy nem igazán naprakészek. Az előbb említett lelkész például 1917-ben halt meg. Vagy a másik ilyen, a Thompson Chain-Reference Bible szerzője 1908-ban publikálta munkáját.

Hadd mutassak egy módszert, aminek segítségével maibb forrást használva kereshetünk egy-egy mai témához tartozó igegyűjteményt a Bibliában. Ehhez egy frissebb, bárki által használható tematikus gyűjteményt kell csak megnyitnunk:

Ez az oldal itt található: http://www.openbible.info/topics 

(Az ESV Bible nyilvános API-ja szolgáltatja a tematikus gyűjteményt.)

A teendőnk ahhoz, hogy a kiválasztott témában pár másodperc után magyar igelistánk legyen:

  1. Megnyitjuk a The Word programunkat.
  2. Kiválasztjuk a minket érdeklő témát a most ajánlott oldalon.
  3. A CTRL+A és CTRL+C billentyűkombinációkkal a vágólapra másoljuk az igéket.
  4. Mivel a The Word-ben van egy nagyszerű vágólap-figyelő funkció, így a vágólapra került igéket rögtön ki is keresni nekünk.
  5. Ezt a verslistát átküldhetjük a program felületére, és ott el is menthetjük. Keressük a "Minden aktuális vers hozzáadása a verslistához" nevű ikont.

A címben szereplő kérdésekre a válaszokat itt találjuk (próbáld ki ezeken a most tanult módszert!):

A The Word vágólap-figyelő funkció egyébként eszedbe juthat minden olyan angol nyelvű weboldalon, vagy angol dokumentumban, ahol sok bibliai hivatkozást találsz. :)

FRISSÍTÉS#1 (2010. március 1.)

Egy másik ilyen oldal a www.bibletopics.com!

FRISSÍTÉS#2 (2010. március 23.)

Most jöttem rá, hogy a www.openbible.info/topics oldal úgy működik, hogy egy PROGRAM GENERÁLJA a hivatkozásokat az egyes témákhoz. Ennek hátránya, hogy több a hibalehetőség, előnye viszont, hogy itt ez úgy működik, hogy ha nem található meg még az adatbázisban az adott kifejezés, akkor csak beírod, és a program elkészíti neked a hivatkozásokat! Csak annyit mondok erre: nem semmi.

 

Szólj hozzá!
Címkék: the word

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliaprogramok.blog.hu/api/trackback/id/tr851761282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása